Kies je favoriete radiostation

Dossiers

LA moet miljoen betalen aan familie 'Biggie'

Shownieuws

De stad Los Angeles moet ruim een miljoen dollar (909 duizend euro) betalen aan de nabestaanden van de vermoorde rapper Notorious B.I.G..

(Novum/AP) - De stad Los Angeles moet ruim een miljoen dollar (zo'n 909 duizend euro) betalen aan de nabestaanden van de vermoorde rapper Notorious B.I.G. Dat heeft een rechter beslist. De stad draait op voor de rechtskosten van de familie en krijgt een boete voor het achterhouden van bewijsmateriaal. De nabestaanden, onder wie de moeder van 'Biggie', hadden het dubbele geëist.

Eerder liet de rechter weten dat uit de achtergehouden documenten de betrokkenheid van twee politieagenten bij de schietpartij blijkt. De rechercheur die de documenten in zijn bezit had, zegt te zijn 'vergeten' dat hij ze had. Een anonieme tip leidde uiteindelijk naar het materiaal.

Het opzettelijk verbergen van bewijsmateriaal zou aantonen dat het LAPD (Los Angeles Police Department) niet goed functioneert. De stad is daar verantwoordelijk voor. Een woordvoerder voor LA is 'teleurgesteld' over de beslissing van de rechter. "We geloven dat de rechercheur met de beste bedoelingen gehandeld heeft", zegt hij. "Over deze zaak is het laatste woord nog niet gesproken."

Christopher Wallace, zoals de rapper eigenlijk heet, werd in 1997 op 24-jarige leeftijd in LA doodgeschoten. Hij was een van de meest invloedrijke hiphopartiesten van de jaren negentig. Zijn albums 'Ready to die' en 'Life after death' worden gezien als enkele van de beste in het genre.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen