Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Royals te laat op doop Deens prinsje

Shownieuws

Door een sneeuwstorm kwamen verschillende koninklijke lieden zaterdag niet op tijd voor de doop van het Deense prinsje. Er zijn geen ongelukken gebeurd.

(Novum/AP) - Verschillende koninklijke lieden die zaterdagochtend waren uitgenodigd voor de doop van het Deense prinsje, hebben vertraging opgelopen. Door een sneeuwstorm was een aantal vluchten uit Europa geannuleerd waardoor naar alternatieve reismogelijkheden moest worden gezocht.

De driehonderd genodigden arriveerden wel allemaal veilig, zegt een organisator van de plechtigheid. De drie maanden oude prins is gedoopt in Paleis Christianborg in de hoofdstad Kopenhagen.

De ouders van de prins, de 37-jarige kroonprins Frederik en de 33-jarige kroonprinses Mary, arriveerden kort voor het begin van de ceremonie die om elf uur begon. De doop was live op de Deense televisie te volgen en duurde drie kwartier. Bij het paleis probeerden honderden burgers een glimp van de baby op te vangen.

De naam van het prinsje is nog niet bekend, maar waarschijnlijk gaat hij Christian heten. In Denemarken is het al eeuwen traditie om een zoon die kans maakt op het koningschap Christian of Frederik te noemen.

Prinses Laurentien en prins Constantijn waren namens Nederland bij de doopplechtigheid aanwezig. Kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen en kroonprinses Victoria van Zweden maakten eveneens hun opwachting in Denemarken. Het is niet bekend of zij ook vertraging hadden opgelopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen