Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Auto James Bond brengt ruim 1,7 miljoen euro op

Shownieuws

De auto van James Bond in 'Goldfinger' en 'Thunderball' heeft op een veiling ruim 1,7 miljoen euro opgebracht. De nieuwe eigenaar is een verzamelaar.

De auto van James Bond in 'Goldfinger' en 'Thunderball' heeft op een veiling in de Verenigde Staten ruim 1,7 miljoen euro opgebracht. De nieuwe eigenaar is een verzamelaar uit Europa, van wie de naam niet bekend is. Dat meldt de Britse omroep BBC zaterdag. De Aston Martin DB5 stamt uit 1965 en werd bestuurd door Sean Connery, die in beide films de rol van geheim agent 007 vertolkte.

Voordat de Aston Martin onder de hamer ging, demonstreerde de veilingmeester de technische snufjes van de auto. Het model is onder meer voorzien van ingebouwde machinegeweren, bandensnijders en een kogelvrij achterraam. De nieuwe eigenaar kreeg drie verschillende nummerborden mee, waaronder de platen waar '007JB' en 'JB007' op staat.

De laatste keer dat de bolide van eigenaar veranderde was in 1970. Sir Anthony Bamford verkocht de Aston Martin toen voor ruim zevenduizend euro. Het model is een van de vier exemplaren die speciaal voor de twee James Bond-films gemaakt zijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen