Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hoffman zingt vals tijdens auditie 'My fair lady'

Shownieuws

Acteur Thom Hoffman zong vals tijdens zijn auditie voor een rol in de musical 'My fair lady'. Hoffman had zich wel goed voorbereid op de auditie.

De Nederlandse acteur Thom Hoffman zong vals tijdens zijn auditie voor de rol van professor Higgins in de musical 'My fair lady'. "Ik zette mijn mooiste bronzen geluid op", zegt de acteur in een interview met De Telegraaf. Hoffman had zich wel goed voorbereid op de auditie. Hij had van te voren een dvd in huis gehaald om zich te verdiepen in het karakter en hij nam zangles om zijn stembanden op te frissen.

"Ik hield me vooral vast aan de prestaties destijds van Rex Harrison. Hij won met de vertolking van Higgins in de film in 1964 een Oscar en een Golden Globe, ondanks het feit dat hij zich meer zingend dan pratend door de liedjes heen worstelde." De 48-jarige Hoffman deed auditie met vijftig andere mensen, iets wat de acteur niet meer gewend is. Thom was dan ook extra ambitieus. "Ik wilde die rol koste wat kost winnen."

Dat is hem uiteindelijk gelukt. Vanaf dit najaar speelt de acteur de rol van professor Higgins in de productie van Joop van de Ende. "We hebben vastgesteld dat hij een ongelooflijke warme zangstem heeft", zei algemeen directeur van Joop van de Ende Theaterproducties na de auditie over Hoffman.

'My fair lady' is het musicaldebuut voor Thom Hoffman. Hij was te zien in verschillende films, televisieseries en theaterprodukties. Ook speelt hij een rol in 'Zwartboek', de nieuwe Nederlandstalige film van regisseur Paul Verhoeven. De film gaat naar verwachting dit najaar in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen