Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Grolschfles met glitters haalt meeste geld op

Shownieuws

Een paarse bierfles met glitters heeft het meeste geld opgeleverd bij een internetveiling. Ruim 2000 euro gaat daardoor naar een anti-aidsstichting.

Een paarse bierfles met glitters heeft het meeste geld opgeleverd bij een internetveiling. Sieradenontwerper Rodrigo Otazu beschilderde de Grolsch-fles om geld op te halen voor Orange Babies, een stichting die zwangere Afrikaanse vrouwen met hiv en hun baby's helpt.

De fles van Otazu leverde 2.020 euro op, meldt bierbrouwer Grolsch vrijdag. Elf bekende Nederlanders, die elk een fles voor een goed doel beschilderden, hebben samen ruim achtduizend euro opgehaald. Partyorganisator Duncan Stutterheim haalde het minste geld binnen: 310 euro voor aidsbestrijdingsorganisatie Dance4Life.

De beschilderde beugels waren bijna een maand tegen opbod te koop via veilingsite eBay. De beugelflessen van de BN'ers zijn nog tot en met 5 februari te zien op de tentoonstelling '4 eeuwen Grolsch, vakmanschap is meesterschap' in Amsterdam. Daarna gaan ze naar hun nieuwe eigenaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen