Kies je favoriete radiostation

Dossiers

BB King (80) op laatste wereldtournee

Shownieuws

De Amerikaanse blueslegende BB King start in maart zijn laatste wereldtournee. De 80-jarige zanger en gitarist blijft na de tournee optredens geven in de VS.

(Novum/AP) - De Amerikaanse blueslegende BB King start in maart zijn laatste wereldtournee. De 80-jarige zanger en gitarist blijft na de tournee nog wel optredens geven in de Verenigde Staten.

De tournee is onderdeel van een reeks optredens in eigen land, waarvan het eerste op 16 februari plaatsvindt in Chicago. King heeft zestig jaar lang elk jaar een grote tournee gedaan. "Ik zou bijna vergeten dat ik 80 ben, behalve als ik een trap of een berg op moet rennen", zegt de zanger en gitarist. "Zolang mensen mijn platen blijven kopen en naar mijn concerten komen, zou ik niet weten wat ik anders zou willen doen."

De gitarist vierde in september zijn tachtigste verjaardag en bracht het album 'BB King & friends – 80' uit. Op dit album zijn onder anderen muzikanten als Eric Clapton, Elton John en Sheryl Crow te horen. Later dit jaar wordt in zijn geboorteplaats Mississippi een BB King-museum geopend, dat tien miljoen euro kost. King hoopt dat het museum jonge muzikanten en artiesten inspireert.

De muzikant beseft dat hij geen eeuwig leven heeft. "Ik denk dat de klok tikt, ja", zegt King. "Ik weet zelfs zeker dat het zo is. Frank Sinatra zong dat hij in de maand september van zijn jaren was, ik denk dat ik in november van mijn jaren ben."

King is bij het grote publiek vooral bekend geworden met nummers als 'The thrill is gone', 'To know you is to love you' en 'I like to live the love'. Tussen1951 en 1981 stond King met verschillende nummers 74 keer in de Amerikaanse hitlijsten. Ook won hij meerdere Grammy's.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen