Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jan Terlouw heeft advies van Joost niet nodig

Shownieuws

D66-kopstuk Jan Terlouw vindt het maar onzin: Big Brotherwinnaar Joost is gevraagd D66 te adviseren. "Ik heb er geen voorstelling bij wat zijn mening toevoegt."

Jan Terlouw acht hulp van Big Brother-winnaar Joost Hoebink aan D66 niet nodig. Het partijkopstuk vindt het maar onzin dat Hoebink is gevraagd de democraten te adviseren. Dat zei de oud-minister dinsdag in het televisieprogramma 'NSE'. "Ik heb er geen voorstelling bij wat zijn mening toevoegt aan die van alle andere Nederlanders."

Partijlid Hoebink is door Boris van der Ham, Tweede-Kamerlid namens D66, gevraagd zijn fractie raad te geven. De 21-jarige bankbediende zei maandag in De Telegraaf 'nog wel wat tips te hebben' voor D66, om net als hij veel stemmen te behalen. Hij kondigde ook aan met D66 te gaan praten 'over mijn idee om van de Tweede Kamer een soort van Big Brother te maken'. "Als we overal camera's ophangen en er een show van maken, is het voor het publiek beter te begrijpen."

In 2004 was Hoebink lid van de Derde Kamer, een denktank die zich bezig houdt met ontwikkelingsvraagstukken. In 'NSE' vertelde hij voorstander te zijn van de uitzending van militairen naar de Afghaanse provincie Uruzgan, momenteel een heet hangijzer in politiek Den Haag. "Ik vind dat de Afghanen onze hulp verdienen." De D66-fractie is tegen Nederlandse deelname aan de missie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen