Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Basic instinct 2' te expliciet voor Amerikanen

Shownieuws

Het vervolg op 'Basic instinct' bevat te expliciete seksscènes. De Amerikaanse filmkeuring vindt de film hierdoor niet geschikt voor jongeren onder de 17 jaar.

Het vervolg op 'Basic instinct' bevat te expliciete seksscènes. De Amerikaanse filmkeuring vindt de film niet geschikt voor jongeren onder de 17 jaar. 'Basic instinct 2: risk addiction' wordt daarom aangepast. De producent hoopt dat de leeftijdsgrens omlaag kan met een nieuwe montage, melden Amerikaanse media vrijdag.

De 47-jarige Sharon Stone speelt ook in het tweede deel de hoofdrol van Catherine Trammell. David Morrissey speelt de rol van Michael Glass, die van haar in de ban raakt.

Het eerste deel uit 1992 was voor jongeren onder de 17 alleen onder begeleiding van een volwassene te zien. Een reden daarvoor was de inmiddels beroemde scène waarin Sharon Stone haar benen over elkaar heen slaat terwijl zij niets onder haar rok draagt. Een dergelijke scène zou ook in deel twee voorkomen.

De film verschijnt eind maart in de Amerikaanse en Europese bioscopen. Het is nog niet duidelijk welke versie in Nederland te zien is. Een woordvoerder van de Nederlandse distributeur Independent Films vertelt dat 'als wij kunnen kiezen, we zeker de eerste versie uitbrengen'. Hij heeft zelf al een ruwe versie gezien. "Ik zag er nou niet dusdanige scènes in dat het in Nederland niet zou kunnen. Amerikanen zijn toch een stuk preutser."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen