Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rinkel Film mag naar Rotterdam en Berlijn

Shownieuws

Rinkel Film & TV mag naar Rotterdam en Berlijn om financiers te zoeken voor het speelfilmproject 'Witte wieven'. Het script is al eerder onderscheiden.

Rinkel Film & TV Productions mag naar Rotterdam en Berlijn om financiers te zoeken voor het speelfilmproject 'Witte wieven'. Het productiebedrijf ontving hiervoor in oktober al de Kodak Ontwikkelingsprijs. De prijs, vijfduizend euro, is bedoeld om de film deels te financieren.

Tijdens de filmfestivals van Rotterdam en Berlijn mag het Rinkel het script aanbieden. In Rotterdam behoort het script van 'Witte wieven' tot de 45 die zijn gekozen uit in totaal 450 inzendingen. In Berlijn behoort het verhaal tot de beste 17 van in totaal 227 inzenders.

'Witte wieven' gaat over de Drentse boer Hendrik die op 50-jarige leeftijd voor het eerst verliefd wordt. Zijn zus bemoeit zich met zijn leven en zijn mededorpsgenoten zijn achterdochtig. Hendrik probeert toch het hart van de vrouw op wie hij verliefd is te veroveren.

Producenten zijn Reinier Selen en Edwin van Meurs. 'Witte wieven' is geschreven door Melinda Jansen, die de film ook regisseert. De opnamen van de film staan dit najaar en volgend voorjaar gepland. Verwacht wordt dat de film volgend najaar in Nederland uitkomt. Rinkel Film maakte onder meer de films 'Van god los' en 'Off screen'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen