Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Paradise now' krijgt Golden Globe

Shownieuws

'Paradise now' heeft een Golden Globe gewonnen. De Nederlands-Palestijnse filmmaker Hany Abu-Assad kreeg de prijs in de categorie beste niet-Engelstalige film.

'Paradise now' krijgt Golden Globe

(Novum/AP) - De film 'Paradise now' heeft een Golden Globe gewonnen. De Nederlands-Palestijnse filmmaker Hany Abu-Assad kreeg de onderscheiding in de categorie beste niet-Engelstalige film.

'Paradise now' gaat over twee Palestijnse mannen die een zelfmoordaanslag in Tel Aviv willen plegen. Een van de mannen slaat op het laatste moment aan het twijfelen. 'Paradise now' werd ook in Nederland bekroond. De film kreeg op het filmfestival in Utrecht een Gouden Kalf.

Grote winnaar bij de Golden Globes was de romantische cowboyfilm 'Brokeback mountain' van regisseur Ang Lee. De film, een liefdesdrama over twee homoseksuele cowboys, kreeg prijzen in de categorieën beste dramatische film, beste regisseur, het beste script en het beste nummer 'A love that will never grow old'. Het is voor het eerst dat bij de Golden Globes een film met homoseksualiteit als thema de prijs voor beste dramatische film krijgt toegekend. 'Brokeback mountain' was zeven keer genomineerd.

De prijs voor de beste acteur ging niet naar 'Brokeback Mountain'. Hoofdrolspeler Heath Ledger moest de Golden Globe afstaan aan Philip Seymour Hoffman, voor zijn rol in 'Capote'.

In de categorie beste actrice kreeg Felicity Huffman de prijs, voor haar rol in 'Transamerica'. Ze speelt daarin een man die zich voorbereidt op zijn geslachtsverandering.

De biografie over Johnny Cash 'Walk the line' kreeg de Golden Globe voor beste musical of comedy. Joaquin Phoenix en Reese Witherspoon wonnen beste acteur en actrice in deze categorie.

In de televisiecategorieën won 'Lost' de prijs voor de beste dramatische serie. 'Desperate housewives' kreeg de onderscheiding voor beste comedyserie.

De Golden Globes worden uitgereikt door de buitenlandse pers in Hollywood in dertien filmcategorieën en elf televisiecategorieën. De prijzen worden gezien als graadmeters voor de Oscar-uitreiking. De nominaties voor de Oscars worden 31 januari bekendgemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen