Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jazzmusicus Herman vereerd met prijs

Shownieuws

"Een waanzinnige veer in mijn reet." Zo noemt Benjamin Herman de toekenning van de VPRO/Boy Edgar Prijs 2006, de belangrijkste jazzprijs in Nederland.

"Een waanzinnige veer in mijn reet." Zo noemt jazzmusicus Benjamin Herman de toekenning van de VPRO/Boy Edgar Prijs 2006. De 37-jarige altsaxofonist, componist en bandleider is trots 'bijgezet te worden in een rij met zulke grote muzikanten' als Misha Mengelberg en Willem Breuker.

Herman werd geboren in Londen. Hij kwam op zijn achtste naar Nederland en groeide op in het Noord-Hollandse Zaandijk. Sinds zijn dertiende speelt hij jazz. "Mijn eerste optreden was in de buurtkroeg." In 1991 ontving hij de Wessel Ilckenprijs voor beste jonge jazzmuzikant. Hij speelde op meer dan honderd platen. De prijs bestaat uit een plastiek van Jan Wolkers en 12.500 euro. Het geld gaat Herman gebruiken om platen op te nemen. "Ik heb er drie in mijn hoofd. Ik hoop dat ik het met het geld red."

De toekenning van de VPRO/Boy Edgar Prijs 2006 vindt plaats onder auspiciën van de VPRO en De Jazzorganisatie. De Jazzorganisatie is het samenwerkingsverband van het Nederlands Jazz Archief, de Dutch Jazz Connection en De Nederlandse Jazzdienst.

Maandagavond treedt Herman als gastmuzikant op in het VPRO-programma 'Holland Sport'. Presentator Wilfried de Jong is een vriend van Herman.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen