Kies je favoriete radiostation

Dossiers

ID&T en Radio 538 treffen schikking

Shownieuws

De door Radio 538 aangespannen rechtszaak tegen ID&T gaat niet door. Een ruzie over het Trance Energy-feest is bijgelegd. De partijen werken nog één keer samen.

Het door Radio 538 aangespannen kort geding tegen ID&T gaat niet door. De partijen hebben maandag een oplossing bereikt voor het conflict over het dance-evenement Trance Energy.

Radio 538 wilde met een rechtszaak voorkomen dat ID&T Trance Energy dit jaar zonder de radiozender zou organiseren. ID&T wilde voor de dertiende editie van het dance-evenement samenwerken met Slam!FM en niet met vaste partner Radio 538.

De twee partijen hebben besloten de samenwerking voor de komende editie van Trance Energy op 11 februari toch voort te zetten. Daarmee komt de aangekondigde samenwerking tussen ID&T en Slam!FM te vervallen. ID&T en Radio 538 zijn verder overeengekomen dat na deze editie van Trance Energy de overeenkomst tussen partijen tot een einde komt. ID&T zet Trance Energy vanaf 2007 zelfstandig voort.

"Wij waren van mening dat de overeenkomst was afgelopen", zegt Bas Meijer, directielid van ID&T. "Radio 538 vond dat er sprake was van een structurele verplichting tot samenwerking." Radio 538 was het niet eens met de manier waarop ID&T de samenwerking wilde beëindigen, vertelt Jan-Willem Brüggenwirth, algemeen directeur van Radio 538.

Op Trance Energy komen jaarlijks ongeveer dertigduizend mensen. Het dance-evenement was een project van Radio 538, TMF en ID&T. Televisiezender TMF heeft zich eerder teruggetrokken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen