Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Goedkope films favoriet bij Golden Globes

Shownieuws

De winnaars van de Golden Globes worden maandagavond bekendgemaakt. Verhoudingsgewijs goedkope films hebben dit jaar veel nominaties gekregen.

De winnaars van de Golden Globes worden maandag bekendgemaakt. Deze filmprijzen worden gezien als graadmeters voor de Oscar-uitreiking. De show wordt live uitgezonden op de Amerikaanse zender NBC.

Verwacht wordt dat de film 'Brokeback mountain' van regisseur Ang Lee de grote winnaar wordt. De film, een liefdesdrama over twee homoseksuele cowboys, is zeven keer genomineerd. 'Brokeback mountain' ontving onder andere de nominaties voor beste film en beste regisseur. Hoofdrolspeler Heath Ledger maakt kans op de Golden Globe voor beste acteur. Hij neemt het in deze categorie op tegen onder anderen Russell Crowe ('Cinderella man') en Philip Seymour, die is genomineerd voor zijn rol in 'Capote'.

'Brokeback mountain' krijgt in de categorie beste film concurrentie van George Clooneys 'Good night and good luck', 'A history of violence', 'Match point' van Woody Allen en 'The constant gardener'. Alle genomineerde films zijn gemaakt met een budget van minder dan 25 miljoen euro. Dat is veel minder geld dan wordt uitgegeven voor producties van de grote studio's.

Regisseur Ang Lee neemt het op tegen George Clooney, Woody Allen, Peter Jackson, Steven Spielberg en Fernando Meirelles.

In de categorie beste actrice zijn onder anderen Felicity Huffman, voor haar rol in 'Transamerica', Gwyneth Paltrow ('Proof') en Charlize Theron voor haar rol in 'North country' genomineerd. Huffman ontving ook een nominatie voor beste actrice in een televisiemusical of comedy. Ze ontving de nominatie voor haar rol als Lynette, een van de vier 'Desperate housewives'. De actrice heeft in deze categorie concurrentie van de andere drie 'Desperate housewives': Marcia Cross, Teri Hatcher en Eva Longoria.

De Golden Globes worden uitgereikt in dertien categorieën voor film en elf categorieën voor televisie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen