Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Narnia' levert bakken met geld op

Shownieuws

'Narnia' is gezakt naar de vierde plek in de Amerikaanse boxoffice. Maar de Disneyfilm staat wereldwijd bovenaan met een opbrengst van 480 miljoen euro.

(Novum/AP) - 'The chronicles of Narnia: the lion, the witch and the wardrobe' is vier weken na de release nog altijd in trek bij de bioscoopbezoekers. Het is de eerste film die alleen al in dit jaar honderd miljoen dollar heeft opgeleverd, ruim 82 miljoen euro. Mogelijk is de productie binnenkort de meest succesvolle Disneyfilm in de geschiedenis. Op dit moment is dat nog 'Toy story'.

Wereldwijd heeft de verfilming van het boek van C.S. Lewis nu zo'n 480 miljoen euro opgebracht. 'Toy story' bracht in 1995 ruim 330 miljoen op, maar werd in minder landen uitgebracht en had lagere productiekosten. In verhouding is 'Toy story' daarom nog altijd de meest winstgevende Disneyfilm. 'Narnia' is onder meer te zien in China, Rusland en Turkije.

'Narnia' zakte dit weekeinde in de Amerikaanse boxoffice van de tweede naar de vierde positie. Nieuwkomer 'Glory road' kwam binnen op één. De film vertelt het waargebeurde verhaal van een basketbalteam dat voor controverse zorgde door mee te doen aan de NCAA-kampioenschappen met een ploeg die volledig uit gekleurde spelers bestond. De kaartverkoop bracht ruim elf miljoen euro op.

Horrorfilm 'Hostel', de nummer één van vorige week, kwam in zijn tweede week op de vijfde plaats terecht. Op twee en drie staan nieuwkomers: 'Last holiday' en 'Hoodwinked'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen