Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nepbom gevonden op academie van Britse prinsen

Shownieuws

De militaire academie Sandhurst is zaterdag opgeschrikt nadat er een nepbom was gevonden. De Britse prinsen William en Harry volgen hier een opleiding.

De militaire academie Sandhurst is zaterdag opgeschrikt nadat er een nepbom was gevonden. Dit meldt de Britse krant The Sun. De Britse prinsen William en Harry volgen er een opleiding. Het beveiligingspersoneel raakte in paniek toen een broodtrommel met klei en een klok werd gevonden, ongeveer negentig meter van de slaapplaatsen van William en Harry.

Na een onderzoek van anderhalf uur bleek dat het ging om een nepbom, die speciaal was gemaakt voor de rekruten. Ze moesten ermee oefenen. De 'bom' was van een voertuig gevallen. Volgens The Sun was iedereen enorm opgelucht toen bleek dat het ging om een nep-exemplaar. "Maar de meeste rekruten, inclusief de twee prinsen, vonden het een giller", schrijft de krant.

De bom was bedoeld voor een oefening waar Harry aan zou deelnemen. Een soldaat vertelde de krant dat de beveiliging flink is verscherpt nadat The Sun vorig jaar een nepbom naar binnen had gesmokkeld. "De bom zag er zo echt uit dat we niet wisten of terroristen een aanslag probeerden te plegen, of dat The Sun onze beveiliging testte."

De 23-jarige prins William is begin deze maand aan de academie van Sandhurst begonnen aan zijn militaire carrière. Zijn opleiding duurt 44 weken. De jongere broer van William, de 21-jarige Harry, begon in mei aan dezelfde opleiding.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen