Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Joaquin Phoenix nog steeds verslaafd aan alcohol'

Shownieuws

Joaquin Phoenix heeft nog steeds een drankprobleem, in navolging van de door hem gespeelde Johnny Cash. Dat meldt het februarinummer van de Nederlandse Elle.

Acteur Joaquin Phoenix heeft nog steeds een drankprobleem, in navolging van de door hem gespeelde Johnny Cash. Dat meldt het februarinummer van de Nederlandse Elle. Phoenix speelt in zijn nieuwe film 'Walk the line' de rol van countryzanger Johnny Cash in een film over diens leven. Ook Cash was verslaafd aan alcohol.

Voor de film uitkwam, deden enkele geruchten de ronde. Zo zou Phoenix zich na de opnamen hebben laten opnemen in een afkickkliniek. De 31-jarige acteur heeft dat toegegeven. Ook zou Phoenix zich raar gedragen tijdens promotieactiviteiten voor 'Walk the line'. Dat gerucht zet de in Puerto Rico geboren acteur kracht bij door dronken interviews te geven.

"De afkickpoging lijkt niet echt te zijn geslaagd als Joaquin met een brandende peuk in de mond uit de wc komt wankelen", schrijft Elle. "Hij ziet er pafferig uit, praat met dubbele tong, slaat af en toe met zijn hoofd op tafel en plakt het etiket dat hij van zijn flesje water heeft afgepulkt op zijn voorhoofd."

De regisseur van de film, James Mangold, ontkent volgens Elle iets te hebben gemerkt van een drankprobleem. Hij verklaart dat Joaquin een absolute professional was, die elke dag op tijd verscheen. Phoenix spreekt in het tijdschrift over zijn rol als een 'enorm proces'. "Als dat dan voor mijn gevoel gereduceerd wordt tot 'jij drinkt en Johnny drinkt', dan denk ik: waarom bereid ik me zes maanden lang voor op zo'n rol?"

Johnny Cash gaf in 1968 een optreden in de tuin van de Folsom State Prison in Californië. Hij werd vooral beroemd door het live-album dat daar werd opgenomen. De zanger werd sindsdien gezien als de held van de arbeidersklasse. De Amerikaanse muzieklegende overleed in 2003 op 71-jarige leeftijd.

Phoenix heeft voor zijn rol als Cash een Oscarnominatie gekregen. Als hij de Oscar op 5 maart wint, is hij de tweede Hollywood-acteur die de prijs ontvangt voor het spelen van een inmiddels overleden muzikant. Vorig jaar won Jamie Foxx een Oscar voor zijn rol van Ray Charles in de film 'Ray'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen