Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Filmrechten Allende-trilogie verkocht

Shownieuws

Het Amerikaanse productiehuis Walden Media heeft de rechten gekocht van de kinderboekentrilogie van de Chileense schrijfster Isabel Allende.

De Amerikaanse filmproductiemaatschappij Walden Media heeft de rechten gekocht van de kinderboekentrilogie van de Chileense schrijfster Isabel Allende. Dat meldt de New York Times maandag. Het gaat om de boeken 'De stad van de wilde goden', 'Het rijk van de gouden draak' en 'Het woud der pygmeeën'.

De trilogie van Allende gaat over de relatie tussen het Amerikaanse jongetje Alexander Cold en zijn oma. Zij heeft van National Geographic opdracht gekregen een artikel te schrijven over het Amazonewoud en neemt haar kleinzoon mee.

Walden is gespecialiseerd in het verfilmen van kinderboeken. Het productiehuis is vooral bekend van 'The chronicles of Narnia', de verfilming van het boek van C.S Lewis. Daarnaast is de conservatieve oprichter van het bedrijf, oliemagnaat en miljardair Philip Anschutz, veelbesproken. Volgens critici is hij een fanatiek christen die zijn geloofsovertuiging via films probeert te verspreiden.

Anschutz zegt de trilogie te willen verfilmen, omdat 'kinderen niet meer weten hoe ze met oudere mensen moeten omgaan'. Van een 'religieuze kruistocht' is volgens zijn woordvoerder geen sprake.

Isabel Allende is het nichtje van de Chileense oud-president Salvador Allende. Hij werd tijdens de staatgreep van Pinochet in 1973 vermoord. Tot Allende's voornaamste werken behoren de romans 'Paula' en 'Het huis met de geesten', in 1993 verfilmd met Meryl Streep en Jeremy Irons in de hoofdrollen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen