Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Thompson schrijft het liefst in de badkamer

Shownieuws

Hoewel haar man een speciale ruimte heeft gebouwd waar ze kan schrijven, neemt scenarioschrijver Emma Thompson haar schrijfgerei liever mee naar de badkamer.

(Novum/AP) - Actrice en scenarioschrijver Emma Thompson schrijft het liefst in de badkamer. Hoewel haar man in hun boerderij een speciale ruimte heeft gebouwd waar ze kan schrijven, neemt Thompson haar schrijfgerei liever mee naar de badkamer.

Ook haar Oscars staan tussen het badschuim en de shampoo. "Ze staan veel te patserig als ik ze ergens anders neerzet", verklaart de 46-jarige Britse. "Het zijn van die grote, gouden en glanzende dingen. Ze staan daar een beetje dof te worden met de rest van mijn bezittingen, inclusief mijn lichaam."

Thompson won in 1993 een Oscar voor haar rol in 'Howard's end'. In 1996 kreeg ze de meest prestigieuze filmprijs voor het schrijven van het script voor 'Sense and Sensibility'. Momenteel speelt Thompson in de film 'Nanny McPhee', over een lelijke, maar magische oppas. Voor deze film schreef ze ook het script.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen