Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Muziekgebouw aan het IJ heeft geld nodig

Shownieuws

Het Muziekgebouw aan het IJ heeft meer geld nodig. Komt er geen groter budget vrij dan wordt het een 'mooi stil gebouw', vrezen veertig muziekensembles.

Het Muziekgebouw aan het IJ heeft meer geld nodig. Veertig muziekensembles, waaronder de Bachvereniging en het Rosa Ensemble, overhandigden vrijdag een petitie aan burgemeester Job Cohen van Amsterdam met het verzoek om een 'volwaardig programmeringsbudget'. Dat meldt de Volkskrant maandag. Komt er geen groter budget vrij, dan dreigt het nieuwe centrum een 'mooi stil gebouw' te worden, vrezen de ensembles.

Sinds de opening in juni vorig jaar heeft het Muziekgebouw 74 duizend bezoekers getrokken. Dat is bijna het dubbele van het oorspronkelijk begrote aantal. Volgens directeur Jan Wolff zijn er veel activiteiten ontplooid 'om te voorkomen dat na de feestelijke opening het licht te vaak uitging'. Daardoor is een deel van het programmeringsbudget van het seizoen 2006-2007 al gebruikt, en komt het Muziekgebouw nu geld tekort.

Cohen heeft beloofd de vraag van de muziekensembles na de gemeenteraadsverkiezingen in maart onder de aandacht te brengen van het nieuwe coalitieberaad.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen