Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tim Robbins wil '1984' verfilmen

Shownieuws

Tim Robbins wil George Orwells toekomstroman '1984' opnieuw verfilmen. Het boek uit 1948 is nog steeds actueel, vindt de acteur.

Tim Robbins wil een nieuwe filmversie maken van George Orwells toekomstroman '1984'. Het boek, dat twee keer eerder werd verfilmd, stamt uit 1948 maar het thema is nog steeds actueel, vertelt de acteur en regisseur aan filmsite Empire. In '1984' wordt een somber beeld geschetst van een totalitaire wereld waarin geen ruimte is voor menselijke vrijheid. Iedereen wordt dag en nacht geobserveerd door camera's. Orwell is de bedenker van de term Big Brother.

In Los Angeles is vanaf volgende maand een door Robbins geregisseerd toneelstuk van het verhaal te zien. Het wordt opgevoerd door toneelgroep The Actor's Gang, waar hij de oprichter van is. "Ik wil niet dat mijn ervaring met dit verhaal met het stuk eindigt", licht de regisseur zijn drang om '1984' te verfilmen toe. "Ik wil er nog geen afstand van nemen. Het spreekt me teveel aan."

Robbins ontkent noch bevestigt of hij zelf in de film te zien zal zijn. "Dat is op dit moment niet relevant. Ik moet eerst maar het geld bij elkaar zien te krijgen om de productie te kunnen maken. Kijken of er animo voor is."

Tim Robbins speelde in films als 'The shawshank redemption' en 'Mystic river', waarvoor hij een Oscar kreeg voor beste mannelijke bijrol. Hij regisseerde onder meer 'Dead man walking', met Sean Penn en zijn vrouw Susan Sarandon, in de hoofdrollen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen