Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mary J. Blige waarschuwt dierenactivisten

Shownieuws

Amerikaanse dierenactivisten kunnen beter uit de buurt van Mary Blige blijven. Het is niet veilig haar bontjas met verf te besmeuren, waarschuwt de hiphopster.

Amerikaanse dierenactivisten kunnen beter uit de buurt van Mary J. Blige blijven. Het is niet veilig haar bontjas met verf te besmeuren, waarschuwt de 35-jarige hiphopster op de website Contactmusic. Blige is dol op bontjassen en dierenactivisten kunnen haar niet op andere gedachtes brengen.

Blige noemt met name de dierenrechtenorganisatie PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), die door tegenstanders in verband wordt gebracht met illegale acties zoals het bespuiten van bontjassen. "Die Peta-mensen kunnen beter geen ruzie met mij krijgen", zegt ze. "Zij kunnen beter geen verf op mijn jas gooien, omdat het dan van mijn kant uit niet bij het gooien van verf blijft."

Vorig jaar lanceerde Peta een website tegen Jennifer Lopez, die ook bont draagt. PETA-demonstranten belaagden de zangeres bij een première.

Andere beroemdheden hebben een betere relatie met Peta. Zo zetten Paul McCartney, Chrissie Hynde en Richard Pryor zich in voor een campagne tegen kiprestaurant Kentucky Fried Chicken.

Mary J. Blige brak in 1992 door met het album 'What's the 411', waarbij ze werd geholpen door Sean Combs, ook bekend als rapper Diddy. Hij gaf haar de bijnaam 'Koningin van de hiphop soul'. Blige heeft zich sinds kort ook op het acteren gestort. Zij gaat de rol van Nina Simone vertolken in een filmbiografie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen