Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tienermeisjes doen auditie Harry Potter-film

Shownieuws

Duizenden Britse tienermeiden hebben zaterdag auditie gedaan voor een rol in 'Harry Potter and the order of the phoenix'. De opnamen beginnen in februari.

(Novum/AP) - Duizenden Britse tienermeiden hebben zaterdag auditie gedaan voor een rol in 'Harry Potter and the order of the phoenix'. De meisjes, in de leeftijd van 13 tot 16 jaar, ambiëren de rol van Luna Lovegood in de vijfde film over de tovenaarsleerling.

Op de officiële Harry Potter-website werd de auditie aangekondigd. De meiden mochten geen make-up dragen en alleen tieners met een Brits of Iers identiteitsbewijs mochten meedoen. Het eerste meisje dat zichzelf mocht presenteren was al vanaf vrijdagavond elf uur aanwezig. "Ik en mijn vriendinnen hebben buiten geslapen. Ik wil de rol echt heel graag hebben."

Luna Lovegood is een klasgenoot van Harry en wordt in het boek, waar de film op wordt gebaseerd, beschreven als een ongewoon en enigszins zonderling karakter. Lovegood heeft altijd haar toverstaf achter haar oor en ze draagt een ketting van kurken.

De opnamen van 'Harry Potter and the order of the phoenix' starten in februari. Daniel Radcliffe speelt opnieuw de rol van de tovenaarsleerling. De regie is ditmaal in handen van de Brit David Yates.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen