Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zenders schrappen omstreden serie over priester

Shownieuws

Zeven Amerikaanse televisiezenders hebben 'The Book of Daniel' geschrapt. De serie over een pillenslikkende priester leidde tot boze reacties van christenen.

(Novum/AP) - Zeven Amerikaanse televisiezenders hebben de stekker uit 'The Book of Daniel' getrokken. De serie over een pillenslikkende priester, gespeeld door Aidan Quinn, zijn homoseksuele zoon en zijn marihuanadealende dochter, leidde tot woedende reacties van christenen.

Met name de uitbeelding van een moderne Christus in 'The book of Daniel' heeft kwaad bloed gezet. Christelijke groepen noemen de tv-serie 'antichristelijk'. De American Family Association, een pressiegroep voor normen en waarden, riep kijkers op te protesteren bij tv-zenders.

Het televisiestation WSMV in Nashville daarop ontving duizenden klachten. De klachten gingen over het taalgebruik, de seks en de uitbeelding van Christus. De zender was vooral onder de indruk van de verscheidenheid aan reacties. "Dit was geen knip-en-plak-reactie", zegt algemeen directeur Elden Hale junior, waarbij hij verwijst naar actiegroepen die standaardbrieven opstellen voor hun achterban.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen