Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hemingway-museum in Bahamas afgebrand

Shownieuws

Het hotel waar Ernest Hemingway zijn roman 'To have and have not' schreef, is vrijdag afgebrand. In het hotel op Bimini was een Hemingway-museum gevestigd.

(Novum/AP) - Het hotel waar Ernest Hemingway zijn roman 'To have and have not' schreef, is vrijdag afgebrand. In het hotel op het eiland Bimini, 160 kilometer van de kust van Florida, was een museum gevestigd dat aan de Amerikaanse auteur was gewijd.

Hemingway verbleef er in de tweede helft van de jaren dertig. Voor een kamer in het hotel werd geadverteerd met het feit dat de schrijver er werkte aan 'To have and have not'.

In de brand zijn gesigneerde boeken verloren gegaan, samen met oorspronkelijke foto's en een replica van een vissersboot van de auteur. Het museum was een toeristische trekpleister op het eiland in de Bahamas.

Hemingway (1899-1961) stond bekend als macho en avonturier. Zo vocht hij mee in de Spaanse burgeroorlog aan de kant van de Loyalisten. Ook was hij een stevige drinker en rokkenjager. Voor zijn korte roman 'The old man and the sea' kreeg Hemingway in 1954 de Nobelprijs voor literatuur. Hij pleegde zelfmoord.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen