Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rapper Mystikal weer veroordeeld

Shownieuws

Rapper Mystikal is veroordeeld tot één jaar gevangenisstraf wegens belastingontduiking. De rapper zit al achter de tralies wegens chantage van een haarstyliste.

(Novum/AP) - De Amerikaanse rapper Mystikal is veroordeeld tot één jaar gevangenisstraf wegens belastingontduiking. De rapper heeft de Amerikaanse overheid in 1998 en 1999 271 duizend dollar (ruim 225 duizend euro) aan belasting onthouden. De rechter heeft besloten dat Mystikal zijn straf tegelijkertijd uit mag zitten met de straf waarvoor hij eerder werd veroordeeld. Ook moet de rapper de belasting alsnog betalen.

De rapper, die eigenlijk Michael L. Tyler heet, zit sinds 2003 achter de tralies omdat hij zijn haarstyliste zou hebben gechanteerd voor seks. Hij werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. Volgens de styliste beschuldigde Tyler haar van het stelen van tachtigduizend dollar (ruim 65 duizend euro) aan cheques. Hij zou niet naar de politie gaan als ze iets 'vernederends' voor hem deed. De orale seks die hierop volgde, is vastgelegd op film.

Mystikal scoorde hits met nummers als 'Shake ya ass' en 'Danger'. In 2003 werd de rapper voor zijn album 'Tarantula' genomineerd voor een Grammy Award.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen