Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Daan Schuurmans ontploft tijdens interview

Shownieuws

Daan Schuurmans is woedend weggelopen tijdens een interview. Hij vond dat hij niet serieus werd genomen. De ex-Westenwind-acteur speelt nu in een theaterstuk.

Daan Schuurmans is woedend weggelopen tijdens een interview. Hij vond dat hij niet serieus werd genomen. Dat schrijft het Algemeen Dagblad zaterdag. De oud-Westenwind-acteur speelt nu in een serieus theaterstuk.

Journalist Albert Kok vroeg Schuurmans zijn mening over 'serieuze theateracteurs die het maar niks vinden dat collega's uit de populaire hoek hun mooie rollen inpikken'. Daarop schoot de 33-jarige acteur uit zijn slof. "Ik heb helemaal geen zin meer in dit gesprek! Ik ben het spuugzat. Kappen nu!"

Angela Schijf en Daan Schuurmans spelen een echtpaar in het toneelstuk 'Petits crimes'. De Franse toneelschrijver Eric-Emmanuel Schmitt schreef de zwarte komedie. Schmitt is in Frankrijk de toneelschrijver van wie het vaakst stukken worden gespeeld. De première is woensdag in de Leidse Schouwburg.

Schuurmans speelt de rol van Gilles. Na een mysterieus ongeluk laat zijn geheugen hem in de steek. Hij vervreemdt van alles en iedereen en vooral van zichzelf. Hij reconstrueert vervolgens zijn eigen geschiedenis om op zoek te gaan naar wie hij eigenlijk is. Gilles is getrouwd met Lisa, gespeeld door Angela Schijf. Zij helpt hem zijn verleden in kaart te brengen, maar de vraag is of zij wel de waarheid spreekt.

Daan Schuurmans speelde rollen in films als 'Costa', 'Volle maan' en 'Floris'. Schijf brak in 1996 door met haar rol van Kim Verduyn in de soapserie 'Goede tijden, slechte tijden'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen