Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Programmaraad Haarlem wil van The Box af

Shownieuws

De VVD is tegen de plannen van de Programmaraad van Haarlem om het muziekstation '3 voor 12' op te nemen in het basispakket voor kabeltelevisie.

De Programmaraad van de gemeente Haarlem wil The Box uit het basispakket voor de kabel halen. In plaats daarvan zou internetmuziekstation '3 voor 12' van de VPRO moeten worden opgenomen in het pakket. De raad bestaat uit een groep deskundigen die bepaalt welke televisiekanalen op de kabel komen. Dat meldt Trouw zaterdag.

De VVD is tegen het plan. "Het VPRO-programma is nu in Haarlem al te zien als onderdeel van een digitaal pakket dat UPC verkoopt en we willen juist dat mensen meer digitaal gaan kijken", zegt VVD-kamerlid Fadime Örgü in het dagblad. "Dan moet je het analoge pakket niet aantrekkelijker maken." Ook betekent de eventuele komst van '3 voor 12' dat er een andere zender van de kabel moet, omdat de capaciteit van het net beperkt is.

UPC, de kabelexploitant in de Noord-Hollandse gemeente, zegt nog geen standpunt te hebben ingenomen over de ruil van de twee muziekzenders. Wel wijst de exploitant op de beperkte analoge capaciteit van de kabel. Momenteel biedt UPC 35 analoge kanalen in Haarlem.

Örgü heeft staatssecretaris voor media Medy van der Laan gevraagd naar de mogelijkheden om '3 voor 12' van de kabel te houden. De wet bepaalt dat de Programmaraad en de kabelexploitant samen regelen welke kanalen in het basispakket komen. De exploitant mag een advies van de Programmaraad alleen weigeren als daar goede argumenten voor zijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen