Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kritiek op politicus die melk likt in BB-huis

Shownieuws

Deze week speelt parlementslid Galloway in Celebrity Big Brother een poesje dat melk oplikt. Daarmee schaadt hij volgens critici het aanzien van het parlement.

(Novum/AP) - Hij baarde eerder opzien door Saddam Hussein te prijzen voor zijn moed en daadkracht; deze week speelt parlementslid George Galloway in de Britse versie van 'Celebrity Big Brother' een poesje dat melk oplikt. En daarmee is hij volgens Labour-parlementslid Hilary Armstrong te ver gegaan.

Armstrong verwijt Galloway, die in 2003 uit haar partij stapte, het aanzien van het parlement te schaden. "Wij roepen hem op zijn achterban te vertegenwoordigen en te respecteren, en niet alleen aan zijn ego te denken", zegt Armstrong.

De 51-jarige politicus, die sinds zijn vertrek bij Labour voor de Respect Party in het Lagerhuis zit, deelt het Big Brother-huis met beroemdheden als basketballer Dennis Rodman en toplessmodel Jodie Marsh. In de eerste week van het programma doet Galloway een kat na die melk oplikt, terwijl een actrice achter zijn oren krabbelt. In een andere spelopdracht in het programma assisteert Galloway een medebewoner bij het lezen van de gedachten van een goudvis. Bovendien miste hij door zijn deelname aan de show een voor hem belangrijke stemming in het Lagerhuis.

Voordat de opnames begonnen, zei Galloway dat hij met het programma jonge mensen voor politiek wilde interesseren. Veel van zijn politieke opmerkingen hebben de eindmontage niet gehaald. Als hij dat van tevoren had geweten, zou hij niet hebben meegedaan, zegt zijn woordvoerder.

Galloway heeft de antioorlogspartij Respect zelf opgericht. Hij zit sinds 1987 in het Lagerhuis en heeft naam gemaakt als dwarsligger. Ook voor de oorlog tegen dat land hield hij zich al bezig met Irak. In 1994 bezocht hij Hussein en in 1999 reed hij met een rode dubbeldekker van Londen naar Bagdad om steun te betuigen aan het Iraakse volk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen