Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prijs voor popjournalist Verdonschot

Shownieuws

Popjournalist Leon Verdonschot heeft de Pop Pers Prijs gewonnen. De prijs is vrijdag uitgereikt tijdens het Noorderslag Seminar in Groningen.

Popjournalist Leon Verdonschot heeft de Pop Pers Prijs gewonnen. De prijs is vrijdag uitgereikt tijdens het Noorderslag Seminar in Groningen.

De jury beschrijft Verdonschot als 'een volbloeds allrounder'. Volgens het juryrapport weet de journalist als geen ander het vertrouwen van zijn onderwerpen te winnen. "Zijn wellevendheid zorgt ervoor dat gemaakte oliedomme uitspraken niet uit pure zucht naar sensatie uit hun verband worden gerukt. Hij begrijpt de mensen en handelt daar ook naar. Zijn beschrijvingen zijn als schilderijen."

De 32-jarige Limburger schrijft voor Nieuwe Revu en De Groene Amsterdammer. Hij is presentator op de radiozender Kink FM. Vorig jaar publiceerde hij zijn verhalenbundel 'Hart tegen hart'.

De Pop Pers Prijs is een initiatief van het Nationaal Pop Instituut ter stimulering van de Nederlandse popmuziek. De prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een popjournalist, waarbij de jury vooral kijkt naar bijzondere prestaties die het vorig kalenderjaar zijn geleverd. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 2.500 euro. Vorig jaar ging de prijs naar Lex van Rossen.

De prijs werd verder gewonnen door onder anderen Bert van de Kamp, David Kleijwegt, Martin Bril, Gijsbert Kamer en de redactie van de website 3voor12.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen