Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beach Boys eisen miljoenen van dieven

Shownieuws

De Beach Boys eisen een schadevergoeding van miljoenen euro's van twee mannen die twintig jaar geleden verschillende memorabilia hebben gestolen, meldt de BBC.

(Novum/AP) - De Beach Boys eisen een schadevergoeding van miljoenen euro's van twee mannen die twintig jaar geleden verschillende memorabilia hebben gestolen uit een opslagplaats van de band in Los Angeles. Dat meldt de Britse omroep BBC vrijdag.

De band vindt dat de dieven, de uit Californië afkomstige Roy Sciacca en Allan Gaba, inbreuk hebben gemaakt op zijn auteursrecht en handelmerk door te proberen de spullen te verkopen. Voor de poging tot het schenden van het handelmerk alleen al eist de band een schadevergoeding van bijna zeventien miljoen euro.

De memorabilia, waaronder handgeschreven composities van Brian Wilson en Mike Love, lagen opgeslagen in een warenhuis, waarvan Gaba eigenaar was. Toen de band in 1994 besloot het leeg te halen, waren dertien van de vijfentwintig dozen met spullen verplaatst. Vorig jaar benaderde Gaba het Britse veilinghuis Cooper Owen in een poging 28 artikelen voor veel geld te verkopen via internet. Een half uur van tevoren kon de veiling worden afgeblazen.

The Beach Boys werd in 1961 opgericht door de broers Brian en Dennis Wilson, hun neef Mike Love en schoolvriend Al Jardine. Van de band, die onder meer bekend is van de hits 'Surfin', 'Good vibrations' en 'Kokomo', is alleen Dennis Wilson niet meer in leven. Vorig jaar juli gaf de inmiddels 63-jarige Brian Wilson nog een concert in de Pepsi Stage in Amsterdam ter promotie van zijn soloalbum 'Smile'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen