Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pamela Anderson komt op voor kippen

Shownieuws

Pamela Anderson zet zich in voor de rechten van kippen. De actrice leidt namens een dierenrechtenorganisatie een actie tegen fastfoodketen KFC.

(Novum/AP) - Pamela Anderson zet zich in voor de rechten van kippen. De actrice leidt namens dierenrechtenorganisatie Peta (People for the ethical treatment of animals) een actie tegen fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC). Ze vindt het bedrijf een 'monument van wreedheid voor kippen'. De leveranciers van KFC zouden het pluimvee mishandelen en de dieren zouden onder erbarmelijke omstandigheden leven.

In een brief aan de gouverneur van de Amerikaanse staat West Virginia, waar de fokkerijen van de leveranciers zich bevinden, beschrijft Anderon wat er mis is met de omstandigheden waaronder de kippen worden gehouden. De 38-jarige actrice zegt videobeelden te hebben gezien waarop medewerkers van een slachthuis de hoofden van levende dieren aftrekken, snuiftabak in hun ogen spugen en hun koppen met geweld op de grond gooien.

In een reactie noemt een woordvoerder van KFC de actie 'gewoon weer een misplaatste publiciteitsstunt van Peta'. Ook de gouverneur van West Virginia is niet onder de indruk. Via zijn woordvoerder laat hij weten de oprichter van KFC 'een van de meest gewaardeerde burgers en een geweldige ondernemer' te vinden.

De vegetariër Anderson was eerder betrokken bij acties tegen verondersteld dierenleed. Zo leende ze in 2004 haar naam en gezicht aan een billboardcampagne, waarin mensen werden opgeroepen niet meer te eten bij KFC. Ook stuurde de voormalige Baywatch-ster een petitie naar de Britse koningin Elisabeth, waarin ze dringend verzocht te stoppen met het gebruik van berenbont in de traditionele mutsen van de paleiswachten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen