Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Orkest Koninklijke Luchtmacht speelt Queen

Shownieuws

Het orkest van de Koninklijke Luchtmacht speelt een nieuwe show over de popgroep Queen. Esther Hart, Bert Heerink en gitarist Jan Akkerman spelen mee.

Het orkest van de Koninklijke Luchtmacht geeft volgende week de aftrap van een nieuwe show, waarin de Britse popgroep Queen centraal staat. De voorstelling beleeft maandag zijn première in de RAI in Amsterdam. Daarna is 'Queen in concert' tot eind mei te zien op verschillende locaties in Nederland.

Het uit vijftig leden bestaande luchtmachtorkest wordt bijgestaan door bekende artiesten als Esther Hart, Bert Heerink en gitarist Jan Akkerman. Het orkest heeft gekozen voor Queen omdat 'de symphonische rock goed is aan te kleden voor een orkest', zegt een woordvoerder van de luchtmacht donderdag. Ook is het dit jaar dertig jaar geleden dat 'Bohemian rhapsody' de hitlijsten aanvoerde in Nederland.

De rockband Queen scoorde verder onder meer hits met 'Crazy little thing called love' en 'We will rock you'. Frontman Freddie Mercury overleed in 1991 aan de gevolgen van aids. The Free-zanger Paul Rodgers nam in 2004 zijn plaats in.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen