Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kleding en videorecorder ontwikkeld voor iPod

Shownieuws

Een mp3-speler 'aansluiten' op een speciaal ontworpen jas en besturen via knoppen op de mouw. Nieuwe snufjes worden gepresenteerd op een beurs in de VS.

(Novum/AP) - Een mp3-speler 'aansluiten' op een speciaal ontworpen jas en besturen via knoppen op de mouw. Deze en andere nieuwe technieken worden deze week gepresenteerd op een beurs in de Verenigde Staten.

Tijdens de Macworld Conference & Expo in San Francisco worden nieuwe technieken en uitvindingen van en voor het bedrijf Apple Computer geëxposeerd. Op de beurs zijn veel accessoires voor de mp3-speler iPod te zien. Zo wordt onder meer een jas tentoongesteld waarop de mp3-speler kan worden aangesloten. De besturing verloopt via knoppen die in de mouw zijn verwerkt. Hetzelfde idee wordt toegepast in rugzakken.

Verder is de iJet op de beurs te zien. Via dit apparaat kan de iPod vanaf 45 meter afstand worden bestuurd. De iJet kan bijvoorbeeld thuis worden gebruikt als afstandsbediening voor mp3-spelers die op boxen zijn aangesloten.

iSee is een toepassing om de mp3-speler als videorecorder te gebruiken. De eigenaar schuift de muziekdrager in de nieuwe uitvinding en de video's worden afgespeeld op een negen centimeter groot scherm. De beurs, die maandag begon, duurt nog tot vrijdag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen