Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sony komt met apart label voor homo-artiesten

Shownieuws

De Amerikaanse tak van platenmaatschappij Sony BMG begint een label dat zich toelegt op muziek van homoseksuele artiesten. Een homotelevisiezender is partner.

(Novum/AP) - De Amerikaanse tak van platenmaatschappij Sony BMG begint een platenlabel dat zich toelegt op muziek van homoseksuele artiesten. De platenmaatschappij heeft in de homotelevisiezender Logo een partner gevonden om het label, Music With A Twist, mee op te richten. Talentenscouts worden het land in gestuurd om op zoek te gaan naar homoseksuele en transseksuele muzikanten.

Het is de bedoeling dat er artiesten worden gecontracteerd in verschillende muziekgenres en het label wil compilatiealbums uitbrengen met nummers van gevestigde artiesten. Volgens de oprichter van Logo, Matt Farber, moet Music With A Twist een soort thuis worden voor homoseksuele artiesten. "Een thuis dat niet alleen oké zegt tegen wie je bent, maar ook een thuis dat je identiteit omarmt." Ook vergelijkt Farber het homoseksuele label met andere platenlabels, die zich richten op bijvoorbeeld alleen hiphop.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen