Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Film George Clooney sluit filmfestival Rotterdam

Shownieuws

'Good night, and good luck', geregisseerd door George Clooney, is de slotfilm van het International Film Festival in Rotterdam, eind deze maand in de Maasstad.

'Good night, and good luck', geregisseerd door George Clooney, is de slotfilm van het International Film Festival in Rotterdam, dat van 25 januari tot 4 februari plaatsvindt in de Maasstad. Eén van de films die op de openingsavond van het festival wordt vertoond, is de homocowboyfilm 'Brokeback mountain'. De films werden eerder deze week door Amerikaanse filmcritici onderscheiden met Critics' Choice Awards.

De zwart-witfilm van Clooney is een drama dat speelt in de jaren vijftig van de vorige eeuw, toen het communisme paranoia creëerde in de Verenigde Staten. Het verhaal vertelt de confrontatie van de anticommunistische senator Joseph E. McCarthy met een journalist, gespeeld door David Strathairn. "Het is echt een goede en intelligente film met een onafhankelijke thematiek", verklaart organisator Gert-Jan Bleeker de keuze voor de slotfilm. Behalve Clooney en Strathairn spelen acteurs als Robert Downey Jr. en Jeff Daniels een rol in de film.

'Brokeback mountain' krijgt momenteel in de Verenigde Staten veel publiciteit. De film over twee homoseksuele cowboys die een verhouding hebben, oogst veel lof van critici en is zestien keer genomineerd voor een Golden Globe Award. De regisseur zegt met 'Brokeback mountain' het taboe rond homoseksualiteit te willen doorbreken.

Momenteel probeert de organisatie acteurs van beide films naar Rotterdam te krijgen om de vertoningen bij te wonen. Op de uitnodigingen is nog geen antwoord ontvangen.

'Brokeback mountain' draait vanaf 16 februari in de Nederlandse bioscopen. 'Good night, and good luck' volgt een week later.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen