Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jury filmprijs krijgt verkeerde film Spielberg

Shownieuws

De jury van een belangrijke filmprijs in Groot-Brittannië heeft de verkeerde versie van Spielberg's nieuwe film 'Munich' gekregen.

(Novum/AP) - De jury van een belangrijke filmprijs in Groot-Brittannië heeft de verkeerde versie van Steven Spielberg's nieuwe film 'Munich' gekregen. Dat heeft de distributeur van de film bekendgemaakt. Het is hierdoor niet zeker of de jury de film heeft gezien. De film maakt mogelijk minder kans op een prijs, omdat de nominaties donderdag binnen moeten zijn.

De leden van de British Academy of Film and Television Arts (Bafta) hebben dvd's gekregen die geformatteerd zijn voor het Amerikaanse publiek. Hierdoor zijn de dvd's in Groot-Brittannië niet af te spelen. De Bafta's zijn het Britse equivalent van de Amerikaanse Oscars. De fout is veroorzaakt door een technisch probleem, zegt een woordvoerder van de distributiemaatschappij United International Pictures. "Iemand heeft een verkeerde knop ingedrukt."

Spielberg kreeg eerder voor zijn werk een ereprijs van de Bafta. 'Munich' is gebaseerd op de gebeurtenissen na de dood van elf Israëlische atleten bij de Olympische Spelen van München in 1972. De film verschijnt over twee weken in de Britse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen