Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Concertorganisator neemt belang in Korn

Shownieuws

Concertorganisator Live Nation Inc. is een bijzondere verbintenis aangegaan met de rockband Korn. De organisator heeft een aandeel van zes procent in de band.

(Novum/AP) - Concertorganisator Live Nation Inc. is een verbintenis aangegaan met de Amerikaanse rockband Korn. De verbintenis geeft de promotor recht op een deel van de opbrengsten van onder meer albumverkoop, sponsorcontracten en kaartverkoop. Concertorganisatoren maken normaliter alleen aanspraak op de opbrengst van de kaartverkoop. Korn ging in september al een vergelijkbare verbintenis aan met platenmaatschappij EMI.

Volgens een woordvoerder van de band wordt met de deal een nieuwe weg ingeslagen. "We geloven dat deze samenwerking de weg vrijmaakt voor het nieuwe zakendoen in de muziekindustrie", zegt hij. De Amerikaanse krant The New York Times meent dat met de verbintenis een bedrag van bijna tweeënhalf miljoen euro gemoeid is, waardoor Live Nation Inc. een aandeel van zes procent in de band heeft gekocht.

Korn verkocht wereldwijd ongeveer 25 miljoen albums. De band scoorde hits met nummers als 'Here to stay' en 'Freak on a leash'. Momenteel bestormt Korn de Nederlandse hitlijsten met het nummer 'Twisted transistor'. In de videoclip van het nummer zijn bekende rappers als Snoop Dogg en Xzibit te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen