Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Penelope Cruz geridderd in Frankrijk

Shownieuws

Penelope Cruz is sinds woensdag ridder in de Orde van Kunst en Letteren. Ze werd onderscheiden door de Franse minister van Cultuur De Vabres.

(Novum/AP) - Penelope Cruz is sinds woensdag ridder in de Orde van Kunst en Letteren. Ze werd onderscheiden door de Franse minister van Cultuur, Renaud Donnedieu de Vabres. De Spaanse werd door de minister een 'groot Europees actrice' genoemd. Hij roemde Cruz om haar internationale filmcarrière en haar talent.

De 31-jarige actrice nam de versierselen bescheiden in ontvangst. "Ik ben er niet helemaal zeker van dat ik dit verdien, maar ik blijf mijn best doen, zodat u er geen spijt van krijgt", zei Penelope tegen De Vabres. Cruz heeft in Spaans-, Frans-, Italiaans-, en Engelstalige films gespeeld en volgens de Franse minister houdt ze hiermee de Europese cultuur in stand. De minister meent dat het op de weg van Frankrijk ligt de mensen die zich op deze manier inzetten te eren.

Penelope Cruz begon haar carrière als actrice in haar geboorteland. Zij speelde daar onder meer in 'Abre los ojos' en 'Todo sobre mi madre'. In de Verenigde Staten speelde ze in verschillende films als 'Vanilla sky', 'Blow' en naast haar huidige partner Matthew McConaughey in 'Sahara'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen