Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bob Dylan werkt aan nieuw album

Shownieuws

Bob Dylan werkt voor het eerst in vijf jaar aan een album met nieuwe songs. Hij nam het nieuwe materiaal de afgelopen week door met een aantal muzikanten.

Bob Dylan werkt voor het eerst in vijf jaar aan een album met nieuwe songs. Hij nam het nieuwe materiaal de afgelopen week door met een aantal muzikanten. Dat schrijft de muzieksite NME. Deze week zou Dylan de studio induiken om de muziek op te nemen. Het album moet een vervolg worden op 'Love & theft' uit 2001. Wanneer het uitkomt, is niet bekend.

De 64-jarige Dylan repeteerde van dinsdag tot vrijdag achter gesloten deuren in het Bardavon Opera House in New York. Daarbij werd hij vergezeld door vijf muzikanten, van wie niet duidelijk was wie zij waren. "Het klonk vrij experimenteel", zei directeur Chris Silva, die bij enkele van de repetities aanwezig was. "Ze bleven maar hameren op iets, om het vervolgens helemaal om te gooien." Silva zei dat Dylan vier tot vijf uur per dag onafgebroken oefende. Hij denkt dat de opnamen van het nieuwe materiaal deze week van start gaan in een studio in Manhattan.

Sinds de release van 'Love & theft' bracht Dylan alleen nieuw werk uit op soundtracks van films. Zo kwam in september de soundtrack uit van 'No direction home', een documentaire van Martin Scorcese over de beginperiode van de muzikale carrière van Dylan. Binnenkort ligt 'Tell ol' Bill' in de winkels, de soundtrack van de nieuwe film van Charlize Theron, 'North country'.

In oktober was Dylan nog in Nederland. Hij trad toen op in Ahoy' in Rotterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen