Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Wallace and Gromit' grote winnaar van Annies

Shownieuws

Met negen prijzen was 'Wallace and Gromit: the curse of the wererabbitt' de grote winnaar tijdens de 33e editie van de Annies, de awardsshow voor animaties.

(Novum/AP) - De Britse kleianimatiefilm 'Wallace and Gromit: the curse of the were-rabbit' is met tien prijzen de grote winnaar geworden van de 33e uitreiking van de Annies, de prijzen voor animatiefilms. De Britse productie won zondag in Hollywood onder meer de prijs voor 'beste film'. Daarmee werden de Oscarconcurrenten 'Corpse bride' en 'Howl's moving castle' verslagen.

De regisseurs van de film, Nick Park en Steve Box, werden onderscheiden met de Annie Awards voor 'beste regie', 'beste muziek' en 'beste script'. De 85-jarige Britse acteur Peter Sallis won met zijn vertolking van Wallace de prijs voor 'beste stem'. De overige awards werden onder meer vergeven in de categorieën 'animatiepersonages' en 'effecten'.

'Wallace and Gromit', die in oktober in de Nederlandse bioscopen draaide, was geen kassucces, maar werd lovend ontvangen door critici. In de film gaat kaasliefheber Wallace met zijn trouwe viervoeter Gromit op jacht naar een beest dat het heeft voorzien op de moestuinen in hun dorp.

Het is de eerste lange speelfilm over het duo van klei. Eerder kwamen drie korte films van het tweetal uit, waarvan de eerste 'A grand day out' uit 1989, werd genomineerd voor een Oscar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen