Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Horrorfilm profiteert van Super Bowl

Shownieuws

De lowbudgethorror 'When a stranger calls' staat op één in de Amerikaanse box office. De film behaalde een omzet van achttien miljoen euro.

(Novum/AP) - Het was dit weekeinde rustig in de Amerikaanse bioscopen. Tientallen miljoenen zaten thuis voor de buis gekluisterd voor de Super Bowl, de finale van het American football-seizoen. Horrorfans vonden wel hun weg naar de filmtheaters. Dat zorgde voor een koppositie voor 'When a stranger calls' in de box office, de lijst van films met de hoogste omzet. De lowbudget-productie debuteerde met een omzet van achttien miljoen euro.

Het is niet voor het eerst dat een doorgaans minder winstgevend filmgenre profiteert van de stilte tijdens het weekeinde van de Super Bowl. Vorig jaar had de horrorfilm 'Boogeyman' met zestien miljoen euro de hoogste omzet in de VS.

'When a stranger calls' is een remake van de gelijknamige cultfilm uit de jaren zeventig. De film gaat over een babysitter die wordt gebeld door een vreemde man die opent met de zin: 'Have you checked the children?'. De film gaat in juni draaien in de Nederlandse bioscopen.

De komedie 'Big momma's house', vorige week op één, zakte naar de tweede plaats in de lijst. Op drie staat de Britse kinderfilm 'Nanny McPhee' en 'Brokeback mountain', goed voor acht Oscarnominaties, staat op vier.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen