Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Twee woorden sneuvelen tijdens optreden Super Bowl

Shownieuws

Ontblote lichaamsdelen waren niet te zien tijdens het optreden van de Stones in de rust van de Super Bowl. Wel werden twee seksueel getinte woorden weggeknipt.

(Novum/AP) - Ontblote lichaamsdelen waren zondag niet te zien tijdens het optreden van de Rolling Stones in de rust van de Super Bowl. Toch werd de show in Detroit niet in zijn geheel uitgezonden: twee seksueel getinte woorden werden eruit geknipt. Alleen 'I can't get no satisfaction', een lied over seksuele frustratie, werd in zijn geheel uitgezonden.

De Super Bowl werd uitgezonden met een vertraging van vijf seconden, een gevolg van het incident rondom Janet Jackson twee jaar geleden. Jackson kwam in opspraak toen haar blote borst zichtbaar werd tijdens haar act in de pauze van de Super Bowl. Dat veroorzaakte een rel in de Verenigde Staten, die 'nipplegate' werd genoemd.

Het eerste woord dat sneuvelde was 'cum' uit de zin 'you make a dead man cum' van het nummer 'Start me up'. In de tekst van 'Rough justice' komt het woord 'cock' voor, waarmee in het Engels zowel een haan als het mannelijk geslachtdeel kan worden bedoeld. Ook dat woord verwijderden de editors.

De Super Bowl is de finale van het American football-seizoen in de VS. Het sportevenement wordt gemiddeld door ongeveer 150 miljoen Amerikanen bekeken. De optredens tijdens de rust worden verzorgd door grote sterren. Zo traden eerder onder anderen Paul McCartney, Beyoncé en U2 op.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen