Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kleinsma laat andere kant van talent zien

Shownieuws

Simone Kleinsma laat met haar rol van de kille zuster Ratched in het stuk 'One flew over the cuckoo's nest' een andere kant van haar talent zien.

Simone Kleinsma laat met haar rol in het toneelstuk 'One flew over the cuckoo's nest' een andere kant van haar talent zien. De actrice, die vooral bekend is als comédienne in de serie 'Kees & Co' en als musicalster in onder meer 'Mamma mia', speelt een kille zuster. "Dit is de andere Simone", zegt ze maandag in De Telegraaf. "Ik had behoefte mijn pad te verbreden."

Simone speelt als zuster Ratched een 'machtige rol' in de toneelbewerking van de hitfilm over een psychiatrische inrichting met Jack Nicholson in de hoofdrol. "De types in de musicals waarvoor ik werd gecast kwamen allemaal dichter bij mijn natuur. De zuster die ik nu speel, is niet zo'n gezellige vrouw," vertelt ze. "Maar het is precies wat ik als afwisseling wilde. Ze heeft een gecompliceerd karakter."

Kleinsma benadrukt dat toneel een andere discipline is dan musical. Het leren van de teksten vond ze dan ook een 'hels karwei'. "In een musical heb je de afwisseling van een liedje en een dansje. Dan werk je van het ene naar het andere toe. Nu heb ik tot het laatst met een spiekbriefje gelopen."

'One flew over the cuckoo's nest' gaat maandag in de Stadsschouwburg in Amsterdam in première. Daarna is het stuk tot en met half juni in theaters door heel Nederland te zien. Andere belangrijke rollen zijn voor Victor Löw, Vincent Croiset en Kees Boot.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen