Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marly van der Velden houdt van rol als bitch

Shownieuws

Marly van der Velden, beter bekend als Nina Sanders uit 'Goede tijden slechte tijden', vindt het heerlijk om in de soap een bitch te spelen.

Marly van der Velden, beter bekend als Nina Sanders uit 'Goede tijden slechte tijden' (GTST), vindt het heerlijk om een bitch te spelen. "Ik kan me echt in die rol uitleven", zegt ze maandag in Algemeen Dagblad. "Dingen zeggen en doen die je normaal niet durft. Ik ren iedere week naar de nieuwe scripts in mijn postvak om te zien wat Nina nu weer uithaalt."

De 18-jarige actrice speelt de rol van de liegende en bedriegende Nina sinds vorig jaar. Op de website van Harry Klooster casting zag ze een oproep staan voor audities bij GTST en ze 'probeerde het gewoon'. Het acteren vond ze meteen 'heerlijk'. "Ik kan er helemaal mijn ei in kwijt. Lekker in de huid van iemand anders kruipen."

Van der Velden krijgt op de set veel tips van ervaren collega's en oefent iedere week met een dramacoach. Toch sluit ze niet uit dat ze over een paar jaar een echte toneelopleiding gaat volgen. "Want ik wil ook in een musical, toneelstuk en film spelen. Ik wil alles", zegt ze.

Op straat wordt Marly veelvuldig herkend. "Sommige mensen denken dat ik net zo onaardig ben als Nina. Dat is wel raar." Bij het uitgaan komt dat minder vaak voor, maar Van der Velden zegt snel te merken wanneer jongens alleen naar haar toekomen omdat ze op televisie is. "Ik word er steeds handiger in om daarmee om te gaan. Dan ga ik weer dansen met mijn vriendinnen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen