Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Richard Burton verschijnt postuum op de planken

Shownieuws

De legendarische acteur Richard Burton, die in 1984 stierf, wordt digitaal tot leven gewekt. Hij komt in beeld in de theaterversie van 'War of the worlds'.

De legendarische acteur Richard Burton, die in 1984 stierf, wordt digitaal tot leven gewekt voor de muzikale theaterversie van 'War of the worlds'. Dat meldt BBC News op zijn website.

Burton verschijnt in 3D-beeld op het podium. Dankzij originele stemopnamen moet het lijken alsof de overleden acteur echt spreekt. De voorstelling gaat in april in première en is bijna uitverkocht. Andere sterren die betrokken zijn bij de muzikale show zijn Justin Hayward, Russell Watson en Chris Thompson.

Deze theaterversie van 'War of the worlds' is gebaseerd op een album van Jeff Wayne, waarop Burton de verteller was. Dit album is een muzikale interpretatie van het boek van H.G. Wells over een invasie vanaf Mars. Het werd ruim veertien miljoen keer verkocht en het won verschillende prijzen.

De Britse auteur Wells schreef het boek 'War of the worlds' in 1898. Het werd bewerkt tot hoorspel voor de Amerikaanse radio en veroorzaakte daar veel paniek doordat luisteraars dachten dat de wereld inderdaad werd aangevallen. Het verhaal is in 1953 verfilmd. Dat gebeurde vorig jaar opnieuw.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen