Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hans Klok sluit tournee door Duitsland af

Shownieuws

Hans Klok heeft zijn tournee door Duitsland afgesloten. De 36-jarige illusionist heeft nu vakantie en begint daarna aan een tour door Oostenrijk.

Hans Klok heeft zijn tournee door Duitsland afgesloten. De 36-jarige illusionist heeft nu even vakantie en begint daarna aan een tour door Oostenrijk. Wat hij later dit jaar gaat doen, is nog niet zeker. Er liggen verschillende aanbiedingen voor shows in de hele wereld, laat zijn manager weten. Optredens in Nederland zitten er komend jaar in elk geval niet in.

Hans Klok heeft tijdens zijn optredens in het buurland kennisgemaakt met de Oost-Duitse mentaliteit. In eerste instantie dacht hij dat zijn shows daar niet goed werden ontvangen door het publiek. "Hij kwam helemaal verbouwereerd de kleedkamer binnen", zegt Wouter Klok, manager en broer van de illusionist. "Normaal gesproken staan ze halverwege al op de stoelen, maar hier bleef het stil." Later werd duidelijk dat dit de gewoonte is in Oost-Duitsland, waar de bezoekers netjes tot het einde van de voorstelling wachten met het uiten van hun waardering. "De zalen zaten ook gewoon vol, maar het is heel raar als het opeens zo rustig blijft."

Het is niet de eerste keer dat Klok tijdens zijn voorstelling even moest wennen aan een andere cultuur. In China at het publiek tijdens de show en wilden de bezoekers elke truc uitgebreid bespreken. "Zodat ze de truc daarna helemaal misten." In Zwitserland beknibbelen de bezoekers niet: daar werden in de pauze kaviaar en champagne geconsumeerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen