Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kleipoppen aan de haal met Annie Awards

Shownieuws

'Wallace & Gromit' is de grote winnaar van de Annie Awards, de prijzen voor animatiefilms. De hompen klei wonnen van 'Chicken little' en 'Madagascar'.

(Novum/AP) - 'Wallace & Gromit: curse of the were-rabbit' is de grote winnaar van de 33e Annie Awards, de Amerikaanse prijzen voor animatiefilms. De 'ouderwetse' hompen klei hebben daarmee de moderne computeranimaties verslagen.

De film van DreamWorks Animation won in de categorieën beste film, beste regie, beste muziek en beste script. De Britse acteur Peter Sallis kreeg de prijs voor de beste 'stemacteur'. De 85-jarige nam de stem van Wallace voor zijn rekening.

'Wallace & Gromit: curse of the were-rabbit' was ondanks lovende recensies geen groot kassucces. Het verhaal gaat over een Britse man met een obsessie voor kaas en zijn hond. Het duo was van klei gemaakt en het werd beeld voor beeld met de hand bewogen. Wallace & Gromit namen het op tegen de digitale animatiefilms 'Chicken little' van Disney en 'Madagascar', ook van DreamWorks.

De Annie Award voor tv-producties ging naar 'Star wars: clone wars II', van Cartoon Network Studios. Als beste videospel werd 'Ultimate Spider-Man' van Activision/Treyarch aangewezen. Seth MacFarlane, de stem van Stewie in de serie 'Family guy' kreeg de prijs voor beste stemacteur in een tv-serie.

De Annie Awards worden uitgereikt door The International Animated Film Society. De toekenning van de prijzen was in het verleden vaak een graadmeter voor de de uitreiking van de Academy Awards, in de categorie beste animatiefilm.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen