Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Publieksprijs filmfestival Rotterdam voor Eden

Shownieuws

De film Eden heeft zaterdag op het Internationaal Film Festival Rotterdam de publieksprijs gekregen. De film is van de Duitse regisseur Michael Hofmann.

De film Eden heeft zaterdag op het Internationaal Film Festival Rotterdam de publieksprijs gekregen. De film van de Duitse regisseur Michael Hofmann is een sensuele, romantische eetfilm over de kunst van koken en de liefde. De winnaar krijgt een geldbedrag van 7500 euro en de film wordt later dit jaar uitgebracht in Nederland.

De 35e editie van het filmfestival heeft dit jaar evenveel bezoekers getrokken als vorig jaar. De organisatie telde 358 duizend mensen. Zondag wordt het festival afgesloten.

Vrijdagavond werden de VPRO Tiger Awards uitgereikt. De filmprijzen gingen in concert- en congresgebouw de Doelen naar Walking on the Wild Side van Han Jie, The Dog Pound van Manuel Nieto Zas en Old Joy van Kelly Reichardt. De winnaars van de Tiger Awards krijgen elk een geldbedrag van tienduizend euro. De VPRO vertoont de films op televisie. Ook worden ze uitgezonden in ruim 25 Nederlandse filmtheaters.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen