Kies je favoriete radiostation

Dossiers

George Clooney krijgt filmprijs in Santa Barbara

Shownieuws

George Clooney heeft op een Amerikaans festival een prijs gekregen. Hij werd gelauwerd voor zijn verdiensten als onder anderen acteur, regisseur en producent.

George Clooney heeft een prijs gekregen vanwege zijn bijdrage aan de filmkunst als acteur, regisseur, scenarioschrijver en producent. Dat maakte het Santa Barbara International Film Festival bekend. De prijs, die bestaat sinds 1995, is de belangrijkste onderscheiding tijdens het Amerikaanse filmfestival.

Clooney maakt volgende maand ook kans op twee Oscars. Ten eerste is de 44-jarige filmster genomineerd voor zijn bijrol in de politieke thriller 'Syriana'. Ten tweede maakt Clooney met 'Good night, and good luck' kans op een Oscar voor beste regie.

Deze film biedt een kritische blik op de jacht op communisten in het Amerika van de jaren vijftig. Daarmee wil Clooney commentaar geven op de huidige politieke situatie in Amerika, zegt hij zaterdag op de website aintitcool.com. De film wordt binnenkort in Nederland in de bioscoop verwacht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen