Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Detective van filmsterren voor de rechter

Shownieuws

De privé-detective van de Hollywoodsterren komt weer voor de rechter. Anthony Pellicano zou in dienst van sterren hun persoonlijke vijanden hebben bespioneerd.

De privé-detective van de Hollywoodsterren wordt beschuldigd van afluisterpraktijken. Anthony Pellicano zou in dienst van machtige personen in de Amerikaanse filmwereld hun persoonlijke vijanden hebben bespioneerd. Maandag moet hij zich voor de rechter verantwoorden. Dat schrijft het persbureau Reuters.

Vrijdag werd Pellicano na tweeënhalf jaar in de gevangenis vrijgelaten en meteen weer gearresteerd. Hij zat vast wegens het bezit van handgranaten en explosieven.

De 61-jarige speurder heeft gewerkt voor onder anderen Tom Cruise, John Travolta en Steven Seagal. In 2002 werd Pellicano in verband gebracht met een reeks bedreigingen aan het adres van een journaliste die onderzoek deed naar Seagal. De actiester zou zijn gechanteerd door de maffia. Agenten van de FBI doorzochten vervolgens Pellicano's kantoor in West-Hollywood. Zij vonden op de computer een grote hoeveelheid verslagen van afgeluisterde gesprekken.

In de Taft-gevangenis in Californië zat naast Pellicano oplichter Aaron Tonken. Hij is tot 63 maanden gevangenis veroordeeld voor het oplichten van donoren en ondersteuners van liefdadigheidsbijeenkomsten. De fondsenwerver spiegelde beroemdheden voor dat hun geld in goede doelen zou worden gestoken, maar gebruikte het geld voor zichzelf.

Tonken, die zegt spijt te hebben van zijn daden, maakte schoon schip met het boek 'King of cons'. Pellicano noemt Tonken een 'rat' en heeft gezworen zijn cliënten nooit te verraden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen